163
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Rusland eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Rusland is beschikbaar vanaf € 39,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Toeristenvisa voor Rusland

Wanneer u als toerist naar Rusland reist heeft u een toeristenvisum voor Rusland nodig. Voor elke individuele reiziger geldt een visumplicht. Dit houdt in dat kinderen ook over een eigen visum dienen te beschikken. Uw visum voor Rusland kunt u snel en eenvoudig bij ons aanvragen. Wij begeleiden het gehele aanvraagproces van uw visum.

Via onze website kunt u twee soorten toeristenvisa aanvragen, namelijk:

Welk visum u dient aan te vragen, is afhankelijk van de duur van uw reis, de regio die u wilt bezoeken en het aantal keer dat u Rusland in wilt reizen.

E-visum Rusland

Sinds 2019 is het voor reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit mogelijk een e-visum voor Rusland aan te vragen. Dit is een elektronisch visum dat online kan worden aangevraagd. Hierdoor hoeft u voor dit visum voor Rusland niet langs de ambassade of het consulaat van Rusland in Den Haag. Het e-visum is vanaf de datum van afgifte voor 30 dagen actief. Binnen deze periode mag u één maal het land in- en uitreizen. Het gaat daarbij om een single entry visum voor Rusland. Vanaf de datum van aankomst in Rusland, mag u voor maximaal 8 aaneengesloten dagen in één van de volgende gebieden of steden in Rusland verblijven:

 • Sint-Petersburg;
 • Leningrad Oblast (gebied rondom Sint-Petersburg).

OF

 • Kalingrad Oblast (hoofdstad Kaliningrad).

OF

 • Federaal District Verre Oosten (bestuurlijk centrum Vladivosktok)

Voorwaarden elektronisch visum

Voor het aanvragen van een Rusland e-visum gelden een aantal voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor het Rusland elektronisch visum, zijn de volgende vereisten van toepassing:

 • U brengt een bezoek aan één van de bovenstaande steden of gebieden in Rusland;
 • U verblijft voor maximaal 8 dagen in Rusland;
 • U reist slechts één keer Rusland in en weer uit;
 • U brengt een bezoek aan Rusland voor een kort toeristisch bezoek.

Benodigde documenten elektronisch visum

Om een aanvraag voor een e-visum Rusland te kunnen doen, dient u in ieder geval in het bezit te zijn van de volgende documenten:

 • Een officiële recente pasfoto in kleur;
 • U beschikt over een geldig paspoort, dat nog tenminste 6 maanden geldig is op de datum van aanvraag van uw e-visum;
 • Uw paspoort bevat nog tenminste twee lege visumpagina’s;
 • U beschikt over een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij die aantoont dat u verzekerd bent gedurende uw verblijf in Rusland.

Heeft u vragen over het e-visum voor Sint-Petersburg, Kalingrad Oblast of het Federaal District Verre Oosten? U kunt 7 dagen per week contact met ons opnemen per e-mail en telefoon.

Toeristenvisum Rusland

Het toeristenvisum voor Rusland is een fysiek visum. Met dit toeristenvisum mag u voor maximaal 30 dagen in Rusland verblijven. Met een goedgekeurd visum mag u 1 keer het land in- en uitreizen.

Documenten

Voor het visum Rusland zijn een aantal documenten benodigd. Als u bovenstaand contactformulier invult ontvangt u van ons hierover gedetailleerde informatie en instructies. U dient in ieder geval de volgende documenten te overleggen:

 • Een officiële recente pasfoto in kleur;
 • Uw paspoort, nog minimaal 9 maanden geldig na de vervaldatum van het visum en met minimaal 2 (naast elkaar liggende) lege visumpagina’s);
 • Een uitnodigingsbrief. Wij kunnen deze ook voor u verzorgen;
 • Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij die aantoont dat u verzekerd bent tijden uw verblijf in Rusland;
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier.

We raden u aan zich te laten registreren bij de Nederlandse ambassade in Rusland. Wij kunnen deze ambassade registratie voor u verzorgen.

Kosten en levering

U kunt eenvoudig en snel via onze website een e-visum of toeristenvisum voor Rusland aanvragen. U kunt het e-visum maximaal 20 dagen voor uw vertrek aanvragen. U ontvangt het e-visum van ons binnen 5 werkdagen. De totale kosten voor het e-visum bedragen €39,95.

De verwerking van het reguliere toeristenvisum bedraagt minimaal 10 werkdagen. De kosten voor het toeristenvisum Rusland bedragen €104,95. U kunt de betaling veilig voldoen via iDeal, Mistercash of via overboeking.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.