156
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Egypte eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Egypte is beschikbaar vanaf € 34,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Let op: Ondertussen zijn vluchten naar Egypte weer toegestaan, zijnde met verschillende maatregelen. Zo dient er een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud overlegd te worden (kinderen onder de zes jaar uitgesloten), geldend voor alle Egyptische vliegvelden. Meer informatie kunt u terugvinden op onze pagina reisadvies Egypte.

Visum Egypte aanvragen

Heeft u een vakantie naar Egypte gepland in 2020 of 2021? Dan is een visum voor Egypte aanvragen verplicht wanneer u beschikt over een Belgische of Nederlandse nationaliteit. Er geldt voor Egypte een visumplicht, zowel voor uzelf als voor uw kinderen. Zonder visum wordt u niet in Egypte toegelaten. U kunt uw visum eenvoudig voor vertrek online kopen. Het online aanvraagformulier kunt u binnen enkele minuten invullen. De kosten voor het Egypte visum bedragen € 34,95 per reiziger.

Dient u uw aanvraag in bij E-visums.nl, dan staan wij u bij tijdens het aanvragen van een (aantal) visa voor Egypte. Om u verder te ondersteunen, controleren we handmatig alle documenten op onvolledigheden. Met behulp van onze diensten hebben al vele reizigers extreem genoten van een vakantie in dit prachtige land.

Uitgebreide toelichting Egypte visum

Voor een vakantie of bezoek aan familie heeft u een visum voor Egypte nodig

Iedere reiziger dient over een eigen paspoort te beschikken om een visum aan te kunnen vragen. Dit houdt in dat minderjarige kinderen niet meer bijgeschreven mogen staan op het paspoort van de ouders. Reizigers met een Belgisch of Nederlands paspoort kunnen via het digitale aanvraagformulier een visum aanvragen. Het bezit van een geldig visum is een voorwaarde om het land in te mogen reizen.

Wat houdt een visum Egypte in?

Een visum is een officieel document dat wordt uitgegeven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Egypte. Met een toegekend visum heeft u toestemming om naar het land te mogen reizen voor toerisme. Het aanvragen van een visum via het digitale aanvraagformulier is uitsluitend mogelijk voor reizigers die Egypte bezoeken voor een vakantie, rondreis, bezoek aan familie of vrienden. Het is niet mogelijk om met een digitaal verkregen visum gecontracteerd werk te verrichten in Egypte. U kunt in dit geval contact opnemen met de ambassade van Egypte. Ook in geval van emigratie, zakenreis of de mogelijkheid tot betaald werk dient u zich te melden bij het consulaat van Egypte.

Wat is het verschil tussen een single- en multiple entry visum Egypte?

Via onze website kunt u kiezen uit twee verschillende visums voor toeristische doeleinden. Wilt u slechts eenmalig het land bezoeken? Dan kunt u een single entry visum aanvragen. Voor meerdere reizen naar Egypte, is er ook een multiple entry visum beschikbaar. Zo hoeft u niet voor iedere nieuwe reis opnieuw een visumaanvraag in te dienen, maar kunt u binnen de geldigheidsduur van uw visum meerdere keren het land in- en uitreizen.

Heb ik een visum nodig voor Sharm el Sheikh of Sinai in Egypte?

Wanneer u Egypte inreist via de luchthaven van Sharm el Sheikh, Tabe of het Zuidelijke Sinai gebied en tevens in dit gebied verblijft (tussen Sharm el Sheikh en Taba - inclusief het St. Catharina klooster en exclusief Ras Mohammed National Park), hoeft u geen visum aan te vragen voor een verblijf tot maximaal 15 dagen. U ontvangt bij aankomst een gratis 15 dagen Sinai visumstempel.

Let er tevens op dat er ook voor een tussenstop een zogenaamd transitvisum nodig kan zijn. Bent u op doorreis naar een ander land? Maar, stopt u onderweg in Egypte? Dan wordt het aangeraden om contact op te nemen met het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade. Zij kunnen bepalen of u een transitvisum benodigd.

Geldigheidsduur en vereisten – minimaal 6 maanden geldig

Alvorens u een visumaanvraag indient, is het belangrijk na te gaan of u aan de voorwaarden van het visum Egypte voldoet. De belangrijkste vereisten voor het visum zijn als volgt:

  • U beschikt over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is (reizen met een identiteitskaart of verblijfsvergunning is niet toegestaan);
  • Voor een familiebezoek of bezoek aan vrienden, dient u een uitnodigingsbrief te kunnen voorleggen bij de douane op de luchthaven;
  • U dient te beschikken over een reisplan, waarin alle door u geboekte vluchten en (hotel)reserveringen vermeld worden;
  • U dient na goedkeuring uw visum uit te printen en de geprinte versie mee te nemen in uw handbagage gedurende uw vlucht;
  • Reist u als groep, zoals met vrienden of familie, dan kan de visumaanvraag ook in de vorm van een groepsaanvraag ingediend worden;
  • Bekijk de voorwaarden van het visum Egypte.

Hoe lang mag ik met het visum reizen?

Vanaf de datum waarop uw visum wordt goedgekeurd, is het visum voor Egypte 90 dagen geldig. U mag binnen deze periode maximaal 30 dagen in het land doorbrengen voor toeristische doeleinden. Met een multiple entry visum mag u zo vaak als u wilt het land inreizen. Per bezoek mag u tevens 30 dagen het land verblijven, zolang uw vertrek- en aankomstdag binnen de geldigheidsduur van uw visum ligt.

Visum Egypte bij aankomst of een e-visum?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een visum voor uw reis naar Egypte te verkrijgen. Zo is het ook mogelijk om bij aankomst op de luchthaven een visum voor Egypte te regelen. Het is belangrijk dat u voorafgaand aan uw reis contact opneemt met uw luchtvaartmaatschappij om na te gaan of u zonder visum mag inchecken voor uw vlucht. Kiest u voor een visum on arrival, dan dient u rekening te houden met lange wachttijden.

Wanneer mogelijk, raden wij daarom altijd aan om uw reis zoveel mogelijk voor vertrek te regelen. Met een goedgekeurd elektronisch visum passeert u sneller de controles op de luchthaven, omdat uw gegevens al bekend zijn bij de douane. Ook weet u dan zeker dat uw visum toegekend is en komt niet voor verassingen te staan bij aankomst in Egypte. Let op: ongeacht het type visum dat u heeft aangevraagd, wordt altijd door de douanemedewerker op de luchthaven besloten of u het land mag inreizen of niet.

Visum aanvragen voor Egypte – de procedure

Hoe kan ik een visum aanvragen voor Egypte?

Een aanvraag voor een visum Egypte indienen kan 24/7. Het aanvraagformulier kunt u online op onze website invullen. Indien u met meerdere mensen in een groep reist, kunt u met één aanvraagformulier voor alle reizigers een visum aanvragen. Om het formulier in te kunnen vullen, is het belangrijk dat u de reisdocumenten (paspoorten) van alle reizigers en de verblijfsgegevens (accommodatie reserveringen) tot uw beschikking heeft. Heeft u Egypte eerder bezocht, dan moet u ook de toenmalige datums van aankomst en vertrek bij de hand houden. Deze dienen namelijk ook ingevuld te worden.

Nadat u het formulier heeft ingevuld, kunt u de kosten voor het visum voldoen via de door u gekozen betaalmethode. Uw visum ontvangt u digitaal per e-mail. Iedere individuele reiziger dient een uitgeprinte versie van het visum bij zich te dragen gedurende zijn of haar reis. Het is belangrijk dat u de paspoortgegevens juist invult. Komen de paspoortgegevens op uw visum niet overeen met de informatie in uw paspoort? Dan vervalt de geldigheid van uw visum.

Wat kost een Egypte visum?

Er zijn twee varianten van het visum voor Egypte verkrijgbaar. De prijs voor een single entry visum bedraagt € 34,95. Indien u voor een multiple entry visum kiest, bedragen de kosten €84,95. U kunt het bedrag voor uw visum voldoen door middel van PayPal, iDeal, creditcard, Bancontact of via overboeking.

Hoe lang van tevoren kan ik een e-visum aanvragen?

U dient minimaal 7 dagen voor vertrek uw visumaanvraag in te dienen. U kunt uw visumaanvraag zo vroeg indienen als u zelf wilt. Houdt u er echter rekening mee, dat goedkeuring van uw visum op z’n vroegst 30 dagen voor uw geplande aankomst dag plaatsvindt. Dient u uw aanvraag meer dan 30 dagen voor vertrek in, dan houden wij uw aanvraag vast totdat deze ingediend kan worden bij de overheid van Egypte.

Met spoed een visum nodig?

Hoeveel dagen duurt het totdat mijn visum is goedgekeurd?

De beoordeling van uw visumaanvraag duurt in ieder geval enkele dagen tot een week. Wij raden u daarom aan om uw aanvraag op tijd in te dienen. Wanneer u met spoed een visum nodig heeft, kunt u gebruik maken van onze spoedprocedure. Wij zorgen er dan voor dat uw aanvraag binnen 1 werkdag gecontroleerd en doorgezet wordt. U kunt deze optie aankruisen op het aanvraagformulier. De meerprijs voor de spoedoptie bedraagt €14,95.

Direct mijn aanvraag voor een visum Egypte starten

Indien u vragen heeft over het e-visum, dan kunt terecht op onze Frequently Asked Questions pagina. Ook staan onze visumexperts telefonisch en per e-mail voor u klaar voor vragen en advies.

E-visums.nl helpt u graag met al uw vragen rondom een visum voor Egypte. Als organisatie is E-visums.nl niet verbonden aan de Egyptische overheid. Hierdoor dient vermeld te worden dat het ook tot de mogelijkheden behoort een visum aan te vragen bij de Egyptische immigratiedienst. De kosten hiervoor bedragen $25 per persoon voor een single entry visum en $60 voor een multiple entry visum. Hier wordt echter geen Nederlandse ondersteuning gegeven.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.