163
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Vietnam eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Vietnam is beschikbaar vanaf € 39,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan neemt Vietnam de nodige maatregelen. Deze kunnen gevolgen hebben voor uw visumaanvraag. Bekijk voor meer informatie het actuele reisadvies voor Vietnam en lees de informatie op deze pagina aandachtig.

Visum Vietnam online aanvragen

Sinds 2018 is het mogelijk voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit meerdere varianten van het visum voor Vietnam aan te vragen. Zo is het mogelijk om al vanaf een prijs van € 39,95 een visum voor Vietnam te regelen. U kunt via het online aanvraagformulier op onze website zowel een e-visum Vietnam als ook een regulier visum aanvragen.

Snel naar:

Wat houdt een visum voor Vietnam in?

Het visum voor Vietnam is een reistoestemming, waarmee u het land in- en uit mag reizen. Elke individuele reiziger dient over een eigen reisdocument (paspoort) en een eigen visum te beschikken. Dit geldt ook voor minderjarige reizigers. Reizigers jonger dan 18 jaar mogen dan ook niet meer bijgeschreven staan op het paspoort van de ouders. Via onze website kunt u verschillende varianten van het visum Vietnam aanvragen.

Wat is het verschil tussen een e-visum (e-visa) en een regulier visum?

Er bestaan verschillende soorten visums voor Vietnam. Zo kunt u voor een kort verblijf in Vietnam een e-visum aanvragen. Dit wordt ook wel elektronisch visum genoemd. Na toekenning van uw visumaanvraag ontvangt u uw visum digitaal. U hoeft deze uitsluitend nog uit te printen en mee te nemen in uw handbagage tijdens uw reis. Wilt u voor een langere periode in Vietnam verblijven of binnen een kort tijdsbestek meerdere malen naar het land afreizen? Dan is het ook mogelijk een aanvraag voor een regulier visum in te dienen via onze website. Dit visum wordt niet digitaal geleverd, maar ontvangt u na goedkeuring als fysiek document in uw paspoort.

Waarom een (e-)visum en geen visum on arrival aanvragen?

Net zoals de Vietnamese ambassade adviseren wij om geen gebruik meer te maken van het verouderde visa on arrival voor Vietnam (visum bij aankomst). De ambassade garandeert nu namelijk niet meer dat u met het verouderde visum on arrival nog langs de paspoortcontrole komt. Tot het jaar 2018 kon dit type visum nog gebruikt worden door Nederlandse reizigers. Hiervoor kon u een zogeheten approval letter kopen voor ongeveer €20,00. Daarnaast moest u op de luchthaven nog een stamping fee van $25 tot $50 betalen. Door voor vertrek een visum aan te vragen hoeft u op het vliegveld niet meer in de rij te staan. Daarnaast is het kopen van een e-visum voor Vietnam goedkoper dan het regelen van een visum bij aankomst op het vliegveld in Vietnam.

Welk visum voor Vietnam heb ik nodig?

Om te bepalen welk visum voor Vietnam u nodig heeft moet u 4 vragen beantwoorden:

1. Wat is het doel van uw reis?

Om te bepalen welk visum het beste aansluit bij uw wensen en reisplannen moet u aangeven of u voor toeristische- of zakelijke doeleinden naar Vietnam wilt reizen.

Hieronder vallen:

 • Toerisme: vakantie, rondreis, om te backpacken, een familiebezoek of bezoek aan vrienden.
 • Zaken: zakelijk gesprek, bezoek aan een bedrijf, het bijwonen van een seminar of conferentie.

2. Hoe lang wilt u in Vietnam verblijven?

Bij het aanvragen van uw visum is het belangrijk om te weten wanneer u het land wilt inreizen en hoe lang u in Vietnam wilt verblijven. U vult op het aanvraagformulier een geplande aankomstdatum in. Vanaf deze datum gaat de geldigheid van uw visum in.

Uw gehele verblijf dient binnen deze periode plaats te vinden (inclusief uw aankomst- en vertrekdag). Dit geldt zowel voor het e-visum met een geldigheid van 30 dagen als ook het reguliere visum met een geldigheid van 90 dagen.

3. Hoe vaak wilt u naar Vietnam reizen?

U heeft altijd de mogelijkheid om voor een enkele reis een visum aan te vragen. Dit wordt ook wel een single entry visum voor Vietnam genoemd. Sommige varianten van het visum voor Vietnam geven u echter de mogelijkheid om het land meerdere malen met hetzelfde visum te bezoeken.

Dit kan uitsluitend met een regulier visum. U zult dan een zogenoemd multiple entry visum moeten aanvragen. Met zo’n visum mag u binnen 90 dagen meerdere malen het land in- en uitreizen.

4. Hoe lang van tevoren heeft u het visum nodig?

De verwerkingstijd van een visumaanvraag voor Vietnam bedraagt enkele werkdagen. Voor een e-visum dient u rekening te houden met een beoordelingstijd van minimaal 72 uur.

Voor een regulier visum bedraagt de aanvraagduur minimaal 4 werkdagen, mits u de juiste documenten aanlevert en deze aan de gestelde eisen voldoen.

Betaling en kosten van het visum

De kosten voor een visum voor Vietnam visum variëren per type visum. De betaling van uw Vietnam visum kunt u veilig voldoen met iDEAL, Bancontact, overschrijving en PayPal. Wanneer u per overboeking betaalt duurt het doorgaans 1 à 2 werkdagen voordat uw betaling door ons wordt ontvangen en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen stuurt u dan na ontvangst van uw visum een e-mail naar ons contactadres met daarin uw aanvraagnummer. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur voor de kosten van uw visum.

Voorwaarden & aan te leveren documenten

Iedere reiziger dient over een eigen visum te beschikken voordat u het land mag betreden. U kunt geen visum voor Vietnam aanvragen wanneer u in de laatste drie jaar voorafgaand aan uw reis het land bent uitgezet. Daarnaast dient u als reizigers de volgende documenten te kunnen voorleggen:

Vereisten e-visum (e-visa) Vietnam

 • Uw paspoort dient nog tenminste 30 dagen na de verloopdatum van uw visum geldig te zijn;
 • U betreedt Vietnam via één van de toegestane luchthavens, zeehavens of grensovergangen.
 • U beschikt over een kopie van een recente kleurenpasfoto.

Meer informatie over de checkpoints waar u met het e-visum Vietnam in mag reizen, vindt u op onze informatiepagina voorwaarden van het visum Vietnam

Vereisten regulier visum Vietnam

 • Uw paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u uw visum aanvraagt;
 • U beschikt over een bevestiging van uw heen- en terugvlucht voor Vietnam;
 • U beschikt over een aantal fysieke kleurenpasfoto’s (standaard formaat) die recent zijn genomen.*

*Zakelijke reizigers dienen daarnaast een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf, instelling of organisator van de conferentie aan te leveren. Reist u voor een zakenreis naar Vietnam waarbij u technische ondersteuning gaat verrichten? Dan dient u tevens een toestemmingsbrief toe te voegen aan uw dossier met aan te leveren documenten. Meer informatie over het zakenvisum Vietnam vindt u op onze zakelijke reispagina.

Een visum voor Vietnam aanvragen

Waarom een visum aanvragen via e-visums.nl?

Er zijn verschillende manieren waarop u een visum voor Vietnam kunt aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld via de Vietnamese ambassade of via een visumbureau. De visumspecialisten van E-visums.nl helpen u graag bij uw aanvraag. Door gebruik te maken van onze visumservice bent u verzekerd van een 24/7 Nederlandstalige klantenservice. Ook controleren wij uw aanvraag op juistheid en volledigheid. Bij eventuele fouten of onvolledigheden nemen wij contact met u op. Zo zorgen we samen voor een snelle en correcte visumaanvraag voor uw bezoek aan Vietnam. Houdt er rekening mee dat uw paspoort bij aankomst in Vietnam nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Lees voor vertrek het actuele reisadvies voor Vietnam goed door zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst.

Met spoed een visum nodig?

Indien u op korte termijn naar Vietnam wilt reizen, kunt u een spoedvisum aanvragen. Dit is mogelijk wanneer u een 30 dagen visum aanvraagt of een 90 dagen visum voor een enkele reis (single entry). Deze optie voor een spoedprocedure kunt u aanvinken op het aanvraagformulier. Tegen een meerprijs nemen wij uw aanvraag direct in behandeling, zodat uw aanvraag zo snel mogelijk kan worden beoordeeld.

Laatste beoordelingen voor Vietnam

Hieronder vindt u een greep van onze beoordelingen voor het visum Vietnam. Het visum voor Vietnam wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1/10. Klik hier om alle beoordelingen te bekijken.

 • site très sérieux. je demandais les visas pour 5 personnes dont une franco...

  Corinne - 9/10 Saint Georges/Baulche
 • Duidelijke site, heb alleen 1 dag langer moeten wachten dan op site stond v...

  Eric - 9/10 Valkenswaard

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.