Visums verwerkt
deze maand

Visum Vietnam

Snel online aanvragen

Visum Vietnam aanvragen

Uw visumaanvraag voor Vietnam kunt u online invullen. Dit gaat geheel digitaal, zonder papierwerk. De aanvraag kost u slechts vijf minuten tijd. Voor Vietnam bedragen de kosten van het visum vanaf 39,95 € per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). Zie de tabel hieronder voor volledige prijzen. U kunt betalen met Bancontact/Mister Cash, PayPal of creditcard.
Snel geleverd

Visum Vietnam

Het aanvragen duurt maximaal vijf minuten. U kunt betalen met Mister Cash, PayPal of creditcard. Na uw betaling controleren wij uw aanvraag en vragen wij deze direct aan. U ontvangt het e-visum binnen 48 uur.

Snel geleverd

Maximaal drie werkdagen

De levering van het e-visum duurt maximaal drie werkdagen. Meestal ontvangt u het visum echter al binnen 48 uur.

Snel geleverd

Officieel e-visum

Het visum dat u ontvangt is het officiële visum voor Vietnam. U kunt dus met een gerust hart op (door)reis.


Visum Vietnam

Uw visum voor Vietnam kunt u eenvoudig online aanvragen via onze website. De aanvraag neemt ongeveer vijf minuten in beslag. Voordat wij uw aanvraag indienen in Vietnam controleren wij deze op de meest voorkomende fouten. U kunt de betaling voldoen met iDEAL, Mister Cash of per overboeking. U hoeft dus niet over een creditcard te beschikken. Na betaling ontvangt u uw visum binnen 3 werkdagen, meestal al binnen 48 uur! Wij zijn 7 dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. Een makkelijkere manier om uw visum voor Vietnam aan te vragen is er dan ook niet. Vraag direct uw visum voor Vietnam aan.

Wat is een visum voor Vietnam?

Als u naar Vietnam reist is het verplicht om over een visum te beschikken. Het visum voor Vietnam dat wij voor u aanvragen is het visa on arrival. U ontvangt een autorisatiebrief waarmee u uw visum op het vliegveld in Vietnam af kunt halen. U hoeft dus niet langs de ambassade, wel zo makkelijk.

U kunt kiezen voor een single of een multiple entry visum. Met een single entry visum is het toegestaan één keer naar Vietnam te reizen binnen de geldigheid van het visum. Als u voor een multiple entry visum kiest kunt u meerdere keren naar Vietnam reizen binnen de geldigheid van uw visum.

Er is een visum voor 1 maand en een visum voor 3 maanden beschikbaar, waarmee u respectievelijk maximaal 1 maand en maximaal 3 maanden in Vietnam mag verblijven.

De autorisatiebrief of approval letter is opgesteld in het Vietnamees. Via deze brief wordt het u toegestaan om "on arrival" een visum af te halen. Er bestaan twee varianten van deze brief: de openbare- en gesloten variant. Bij de openbare variant worden meerdere reizigers (niet noodzakelijkerwijs van het zelfde gezelschap) uitgenodigd. Bij een gesloten- of privé brief, staat enkel uw naam of uw gezelschap op de brief. Wij maken altijd gebruik van de privé brief, zodat uw gegevens niet gedeeld worden met derden.

De levertijd van het visum voor Vietnam bedraagt maximaal drie werkdagen. Vaak ontvangt u het visum echter al binnen 48 uur, snel en makkelijk.

Kosten

De kosten voor het visa bestaat uit twee delen: de uitnodigingsbrief en een zogenoemde "Stamping Fee". De Stamping Fee betaalt u in Vietnam, bij aankomst. De kosten voor de uitnodigingsbrief betaalt u aan ons. Let op: u dient het bedrag te voldoen in contanten en in USD of VND. Hieronder ziet u wat u in totaal betaalt voor het visum. De totaalprijs is afhankelijk van de wisselkoers, omdat u de Stamping Fee in USD dient te betalen.

Overzicht van de aanvraagprocedure

Uw visum voor Vietnam aanvragen via deze website gaat snel en eenvoudig.

 • Houd uw paspoort bij de hand. Het is belangrijk dat de gegevens die u invoert overeenkomen met die op uw paspoort.
 • Vul het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier kunt u in het Nederlands invullen. Controleer of u de gegevens correct heeft overgenomen van uw paspoort. Wilt u voor meerdere personen een visum aanvragen? Als u onderaan op het formulier op ‘reiziger toevoegen’ klikt kunt u de gegevens van de volgende persoon invullen. Indien u vragen heeft over het invullen van het formulier staat we u graag te woord. We zijn dagelijks telefonisch en per e-mail bereikbaar.
 • De betaling van uw visum voor Vietnam kunt u voldoen met iDeal, Mister Cash of per overboeking. Het is dus niet nodig om over een credit card te beschikken.
 • Na het afronden van uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Hierin vindt u een overzicht van uw aanvraag.
 • U ontvangt uw autorisatiebrief binnen 3 werkdagen van ons per e-mail.
 • In deze e-mail vindt u tevens een link naar een aanvraagformulier (application form). Elke reiziger dient een ingevuld exemplaar met daarbij 2 recente pasfoto’s mee te nemen.
 • Bij aankomst in Vietnam sluit u aan in de rij ‘visa on arrival’ en geeft u uw autorisatiebrief, het ingevulde aanvraagformulier en de 2 pasfoto’s af aan de douanebeambte. Na het voldoen van de stamping fee krijgt u de visumstempel in uw paspoort.
 • Belangrijk! Als de gegevens op uw autorisatiebrief niet overeenkomen met die op uw paspoort is deze niet geldig en kunt u hiermee dus niet reizen, controleer dit dus goed.

  Voorwaarden van het visum voor Vietnam

  De autorisatiebrief voor het afhalen van een visa on arrival in Vietnam is een officieel document om naar Vietnam te reizen voor toeristische doeleinden. U kunt kiezen uit een single- of multiple entry visum en een geldigheid van 1 of 3 maand(en). U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij aankomst in Vietnam. U kunt alleen gebruik maken van dit visum voor Vietnam bij aankomst op één van de internationale luchthavens: Noi Bai airport (Hanoi), Tan Son Nhat airport (Ho Chi Minh City), Da Nang airport. Meer informatie vindt u in de veelgestelde vragen over het visum voor Vietnam.

  Voor wie is een e-visum voor Vietnam verplicht

  Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor een bezoek aan Vietnam. Heeft u een andere nationaliteit en weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een visa on arrival voor Vietnam? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

  De levering en de levertijd van een visum voor Vietnam

  Uw visum voor Vietnam leveren we binnen 3 werkdagen. Vaak ontvangen we uw visum al binnen 48 uur. Houd er rekening mee dat er in het weekend geen visumaanvragen verwerkt worden in Vietnam.

  Spoedvisum Vietnam

  Reist u op zeer korte termijn naar Vietnam? Vraag uw visum voor Vietnam dan met spoed aan. U vult hiervoor het aanvraagformulier in en vinkt het vakje ‘spoed’ aan. Uw aanvraag wordt dan met spoed behandeld en u ontvangt uw visum al de volgende werkdag. De bijkomende kosten voor de spoedprocedure bedragen € 20 p.p. Let op! In het weekend worden geen visumaanvragen verwerkt in Vietnam.

  Betaling en factuur

  De kosten van uw visum voor Vietnam zijn afhankelijk van de toegestane verblijfsduur en het aantal ‘entries’. Zie bovenstaand overzicht voor een specificatie van de tarieven. De betaling kunt u veilig en eenvoudig voldoen met iDeal, Mister Cash of per overboeking. Wanneer u per overboeking betaalt duurt het doorgaans 1 a 2 werkdagen voordat uw betaling door ons wordt ontvangen en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen stuurt u dan na ontvangst van uw e-visum een e-mail naar ons contactadres met daarin uw aanvraagnummer. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur.

  Belangrijke informatie over reizen met kinderen

  Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

  Visum Vietnam aanvragen »Nu aanvragen »

  Factsheet voor Vietnam

  Maximaal aantal reizen1
  Verblijfsperiode 90 dagen in totaal
  LevertijdMax. 72 uur (gemiddeld binnen 48 uur)
  Geldig voor Toerisme
  Prijs 39,95 €

  Wilt u deze info beknopt bij elkaar hebben? Bekijk dan eens onze Factsheet voor Vietnam. Een handige PDF met alle belangrijke informatie nogmaals op een rijtje. Ook het laatste reisadvies, meest gestelde vragen en contactinformatie zijn hierin te vinden.

  Nieuws visum Vietnam


  Een zakelijk visum in Vietnam aanvragen

  Een zakelijk visum in Vietnam aanvragen

  04-09-2017 20:25

  Een lange tijd is het een zeer ingewikkeld proces geweest om een visum aan te vragen voor zakelijke reizen naar Vietnam. Hierdoor is er een tijd een gedoogdbeleid geweest om een toeristisch visum te gebruiken voor zakelijke gelegenheden in het land. Lees verder »


  Zeven vragen (en antwoorden) over het e-visum voor Vietnam

  Zeven vragen (en antwoorden) over het e-visum voor Vietnam

  22-05-2017 14:53

  Via e-visums.nl/vietnam kunt u eenvoudig en snel uw e-visum voor Vietnam aanvragen. Onderstaand vindt u de zeven meest gestelde vragen over het e-visum voor Vietnam, uiteraard met bijbehorende antwoorden. Lees verder »