Nieuwe corona regels voor reizen naar Cambodja

Nieuwe corona regels voor reizen naar Cambodja

Na de eerste strenge maatregelen die vele landen namen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus zien we dat steeds meer landen de maatregelen versoepelen en er meer bewegingsvrijheid ontstaat. Veel EU landen durven de grenzen weer open te stellen en vanaf 15 juni zal een groot deel van de Europese landen de reisbeperkingen opheffen.

Ook buiten Europa wordt nagedacht over het weer openstellen van de grenzen en op welke manier dit zal gebeuren. In veel gevallen zult u rekening moeten houden met extra regels waar u aan moet voldoen, wanneer u naar een ander land wilt reizen. Ook Cambodja heeft daarom nieuwe regels opgesteld waar u aan moet voldoen wanneer de grenzen weer opengaan en u naar Cambodja wilt reizen.

Coronatest voorafgaand aan uw reis

Cambodja heeft het verplicht gesteld dat u zich - voordat u op reis gaat - laat testen op het coronavirus. Deze Covid-19-test moet minder dan 72 uur voor vertrek worden uitgevoerd. Heeft u de uitslag gekregen en is deze negatief, dan moet dit bevestigd worden door middel van een gezondheidsverklaring. Dit gezondheidscertificaat is verplicht en neemt u mee op reis om aan te tonen dat u negatief getest bent op corona. Zonder dit certificaat kunt u niet reizen.

Aanvullend bent u verplicht om voor $ 50.000 aan ziektekosten verzekerd te zijn. Ga dit dus na bij uw verzekering voordat u op reis gaat.

Uitzicht op bergen met besneeuwde bergtoppen vanuit vliegtuig tijdens een reis naar Cambodja

Eisen bij aankomst in Cambodja

Wanneer u in Cambodja aankomst zult u ook daar een gezondheidstest moeten ondergaan. Dit houdt in dat na aankomst uw temperatuur wordt opgemeten, waarna u naar een testcentrum wordt gebracht. Hier wordt een coronatest bij u afgenomen, waarna u binnen 24 uur de uitslag van de test ontvangt. Tijdens deze periode - van afname tot de uitslag - verblijft u in het testcentrum.

Eén of meerdere passagiers worden positief getest op het coronavirus
In dit geval moet iedereen van dezelfde vlucht 14 dagen in quarantaine in een door de overheid toegewezen accommodatie.

Alle passagiers van dezelfde vlucht testen negatief op corona
Wanneer iedereen van dezelfde vlucht een negatieve getest is op corona bent u alsnog verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan, echter mag dit dan op een eigen locatie plaatsvinden, onder toezicht van de lokale autoriteiten. Op de 13e dag van uw quarantaine moet u vervolgens een tweede coronatest laten afnemen in het Khmer-Soviet Friendship Hospital of een aangewezen lokaal ziekenhuis.

Aanbetaling medische behandeling
Bij aankomst bent u verplicht om een aanbetaling van $ 3.000 te doen, voor het geval u medische behandeling nodig heeft. Dit kan contant of met creditcard voldaan worden. 

Kosten

Alle buitenlandse reizigers moeten de quarantaine kosten (zowel de kosten voor de accommodatie als maaltijden) zelf betalen. Hiervoor doet u een aanbetaling bij aankomst. Boven kosten voor uw verblijf in quarantaine komen nog extra kosten voor de testen, vervoer en indien u positief wordt getest kosten voor opname in het ziekenhuis. Een reis naar Cambodja ten tijde van deze maatregelen kan u dus duizenden euro’s extra kosten en mogelijk niet zo verlopen zoals u oorspronkelijk had gepland.

Een indicatie van de kosten waar u mogelijk mee te maken krijgt vindt u hieronder.

 • Transport van de luchthaven naar een toegewezen hotel of quarantaine locatie - 5 dollar per persoon, enkele reis
 • Covid-19 test - 100 dollar per persoon per keer
 • Verblijf in een toegewezen hotel of quarantaine locatie - 30 dollar per dag per persoon
 • 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner) tijdens uw verblijf in een toegewezen hotel of quarantaine locatie - 30 dollar per dag per persoon
 • Was service - 15 dollar per dag per persoon
 • Medische diensten - 6 dollar per dag per persoon
 • Beveiliging - 3 dollar per dag per persoon
 • Gezondheidsverklaring - 30 dollar per persoon per keer

Wordt u positief getest op corona bij aankomst in Cambodja, dan dient u rekening te houden met de volgende extra kosten: 

 • Kosten voor een kamer in het ziekenhuis - 30 dollar per dag per persoon
 • Behandeling, inclusief medicijnen - maximaal 150 dollar per dag per persoon
 • Uitvaart - 1500 dollar per persoon

De kosten voor behandeling op de eerste hulp en behandeling van bestaande chronische aandoeningen van een Covid-19 patiënt zijn afhankelijk van de tarieven die het behandelende ziekenhuis. 

Disclaimer: aan bovenstaande informatie en tarieven kunnen geen rechten worden ontleend.