90
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Indonesië

U kunt uw aanvraag voor Indonesië eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Indonesië is beschikbaar vanaf € 89,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Toeristenvisum Indonesië

Het toeristenvisum kort samengevat

Wat is een visum Indonesië? Het visum voor Indonesië is een officieel bewijs dat door de ambassade wordt afgegeven, waarmee u naar Indonesië mag reizen. Voor een reis van minder dan 30 dagen is het aanvragen van een visum voor vertrek niet nodig. Voor langere reizen tot maximaal 60 dagen dient u minimaal 6 werkdagen voor vertrek een visumaanvraag in te dienen. Met een toegekend toeristenvisum mag u Indonesië bezoeken voor een vakantie of rondreis door Indonesië of om te gaan backpacken. Het aanvragen van een toeristenvisum kan eenvoudig via de online aanvraagprocedure. Reizigers die met een zakelijk doel naar Indonesië reizen, dienen een zakenvisum te regelen.

Een regulier visum voor reizigers met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit. Het toeristenvisum voor Indonesië is een regulier visum. Dit houdt in dat u na goedkeuring van uw aanvraag een fysiek visum ontvangt in uw paspoort. U dient dan ook te reizen met het paspoort, waarvoor u uw visum aanvraagt. Het indienen van een visumaanvraag kan echter wel online via het digitale aanvraagformulier.

Hoe lang is het visum geldig? Het reguliere Indonesië visum is vanaf het moment van toekenning, 3 maanden geldig. Binnen deze periode heeft u de mogelijkheid één keer Indonesië te bezoeken. Dit visum is geldig voor heel Indonesië (inclusief Bali), wat inhoudt dat u alle eilanden deel uitmakend van de archipel mag bezoeken voor een maximale periode van 60 dagen.

Aanvullende documenten voor uw visumaanvraag

Na het invullen van het aanvraagformulier voor een visum met toeristisch doeleinde, wordt u gevraagd enkele aanvullende documenten te verzamelen. Deze documenten kunt u vervolgens afleveren bij ons op het kantoor in Rotterdam, aangetekend versturen of laten ophalen per koerier. Wij controleren vervolgens of alle documentatie compleet is en aan de voorwaarden voldoet. Zodra uw dossier compleet is, gaan wij voor u naar de ambassade van Indonesië, waar uw aanvraag beoordeelt wordt door een medewerker. Na toekenning van uw visum, halen wij uw paspoort weer op en wordt deze aan geretourneerd via de door u geselecteerde verzendmethode op het digitale aanvraagformulier op onze website.

Voordat wij uw dossier kunnen aanbieden op de ambassade, dient u in ieder geval over een paspoort te beschikken met een minimale geldigheid van een half jaar. U voegt het paspoort waarmee u wilt reizen toe aan uw verzameling van benodigde documenten. Ook een vluchtbevestiging mag niet ontbreken. Hier dienen in ieder geval uw vluchtnummer, vluchtdata, vluchttijden, de uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor de heen- en terugweg plus uw persoonlijke gegevens op te staan. Daaraan dient u nog een aantal recent genomen pasfoto’s toe te voegen en een ingevuld machtigingsformulier.

Elke individuele reiziger dient over een visum te beschikken. Ook minderjarige reizigers dienen daarom over een eigen reisdocument en visum te beschikken. Ouders van kinderen jonger dan 12 jaar dienen een aantal extra documenten aan te leveren. In het geval een reiziger jonger dan 12 jaar is en reist met beide ouders, dienen zij de volgende documenten aan te leveren:

  • Een kopie van de geboorteakte;
  • Een toestemmingsbrief ondertekend door de ouders of voogd;
  • Een kopie van het paspoort van de ouders of voogd.

In het geval het kind alleen of met één van de ouders of een ander familielid reist, zijn er naast bovenstaande additionele documenten vereist. Op onze pagina over benodigde documenten voor het visum Indonesië leest u hier meer over.

Toeristenvisum aanvragen

Uw visumaanvraag Indonesië starten. Het aanvraagformulier invullen kost slechts enkele minuten. Komt u vragen tegen of heeft u advies nodig omtrent het juiste type visum Indonesië? Neemt u dan contact met ons op. Iedere werkdag staan onze medewerkers voor u klaar om eventuele vragen per e-mail en telefonisch te beantwoorden.

Uw reis registeren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Optioneel kunt u op het aanvraagformulier kiezen voor een ambassade registratie, zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Voor slechts €20,00 per persoon zullen wij uw reis registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  Registratie houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in de 24/7 Informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u altijd op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.