163
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Ethiopië eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Ethiopië is beschikbaar vanaf € 89,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Visum Ethiopië

Het indienen van een visumaanvraag voor een visum Ethiopië kunt u eenvoudig en snel doen via onze website. Sinds 1 juni 2018 kunt u online een elektronisch visum, ook wel e-visum genoemd, aanvragen voor Ethiopië. Wanneer u bij ons een visumaanvraag indient, wordt voordat de aanvraag bij de overheid van Ethiopië terecht komt, gecontroleerd op veelvoorkomende fouten. Voor advies omtrent het visum of vragen over uw aanvraag, kunt u ons 7 dagen per week telefonisch en per e-mail.

Wat is een e-visum Ethiopië?

Reizigers met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit en burgers uit één van de landen vermeld op de website www.evisa.gov.et, kunnen voor toeristische doeleinden een e-visum Ethiopië aanvragen. Het e-visum is beschikbaar voor een reis van maximaal 30 of 90 aaneengesloten dagen. Met het e-visum mag u één keer het land binnenreizen. Met het elektronisch visum wil de overheid van Ethiopië de aanvraagprocedure vereenvoudigen. Ook hoeft u bij aankomst niet in de lange rij aan te sluiten voor een visum on arrival en weet u voor aankomst in de hoofdstad Addis Abeba of uw visum is goedgekeurd.

Visum Ethiopië online aanvragen

Het visum Ethiopië kunt u gemakkelijk via onze website aanvragen:

  1. Vul het aanvraagformulier in (volledig in het Nederlands).
  2. Voeg een scan van uw pasfoto en paspoort toe.
  3. Controleer uw aanvraag op fouten
  4. U kunt de betaling van uw visum voldoen door middel van Mister Cash, iDeal of overboeking. Een creditcard is hiermee niet verplicht
  5. Uw visumaanvraag wordt gecontroleerd op veel voorkomende fouten en wordt, wanneer deze compleet is, voor u ingediend in Ethiopië
  6. Binnen 3 werkdagen (72 uur) ontvangen wij digitaal uw approval letter. Deze sturen wij u per e-mail toe.

Visum: geldigheid en voorwaarden

U kunt een e-visum voor Ethiopië aanvragen voor een kort verblijf van 30 dagen of voor een geldigheidsduur van 90 dagen. Het elektronisch visum gaat in vanaf de datum van aankomst in Ethiopië. U kunt uitsluitend reizen met dit type visum, wanneer u het land binnenreist via Addis Ababa Bole International Airport. De verwerkingsduur van uw visumaanvraag is onder normale omstandigheden minimaal 3 werkdagen (72 uur). Om een visum aan te kunnen vragen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. De visumvoorwaarden voor Ethiopië zijn als volgt:

  • U bent in het bezit van een geldig paspoort, dat nog tenminste 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst;
  • Wanneer u beschikt over een permanente verblijfsvergunning voor een van de in aanmerking komende landen, dient u een geldig verblijfsvergunningsdocument te uploaden;
  • U kunt een digitale kopie van uw pasfoto aanleveren (3x4 cm);
  • Wanneer u reist vanuit een ander land waar gele koorts voorkomt, dient u een bewijs van gele koorts vaccinatie bij u te hebben (gele boekje).

Op de luchthaven kan de immigratiedienst vragen naar uw reisdocumenten om te kijken of de gegevens overeenkomen met de opgegeven data voor het visum. Wij raden u altijd aan een bewijs van uw boekingsbevestiging van uw accommodatie en bewijs van retourvlucht of vlucht naar een volgende bestemming bij u te dragen.

Bent u op doorreis en heeft u slechts een overstap op de luchthaven van Addis Abeba? Dan hoeft u geen e-visum aan te vragen, wanneer u uitsluitend binnen de toegestane zone op de luchthaven blijft. Mocht u de luchthaven willen verlaten voor een kort bezoek aan de stad, dan kunt u bij de ambassade van Ethiopië op de luchthaven een transit visum kopen.

Ethiopië visum verlengen

Het Ethiopië e-visum kan worden verlengt voor maximaal 30 dagen. Voor het verlengen van uw visum dient u persoonlijk af te reizen naar de Main Department for Immigration and Nationality Affairs in Addis Abeba. De hoogte van de kosten voor het verlengen van uw visum, hangen af van het aantal dagen dat u extra wilt verblijven in het land.

Bent u langer dan de geldigheidsduur van uw visum in Ethiopië verbleven? Dan ontvangt u bij het verlengen van uw visum of bij vertrek op de luchthaven een boete. Deze boete bedraagt $50 met daarbij $10 per persoon per dag. Dit bedrag dient u direct ter plaatse te voldoen.

Kosten elektronisch visum

Vraagt u online via onze website een elektronisch visum aan voor Ethiopië, dan is de standaard visumprijs van toepassing. Bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen, waardoor er geen extra servicekosten, koersopslagen of consulaire kosten in rekening worden gebracht. De kosten voor een 30 dagen e-visum bedragen €89,95 per persoon, voor het 90 dagen e-visum bedragen de kosten €109,95 per persoon.

Op reis naar Ethiopië met kinderen

Indien u naar Ethiopië reist met minderjarige kinderen, dan dient u rekening te houden met een aantal extra voorwaarden waaraan u moet voldoen. Elke reiziger, ook kinderen, dienen over een eigen reisdocument te beschikken mogen mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. De Koninklijke Marechaussee voert strenge controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.