174
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Burkina Faso

U kunt uw aanvraag voor Burkina Faso eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Burkina Faso is beschikbaar vanaf € 119,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Toeristenvisum Burkina Faso aanvragen

Heb ik een toeristenvisum nodig? Gaat u voor een vakantie, rondreis of familiebezoek Burkina Faso bezoeken? Dan bent u verplicht om voor vertrek een toeristenvisum aan te vragen. Indien u bij het inchecken voor uw vlucht op de luchthaven niet over een geldig visum beschikt, mag de luchtvaartmaatschappij u de toegang ontzeggen. Uw visumaanvraag indienen kan online. Onze visumexperts begeleiden u gedurende de gehele procedure en zijn bereikbaar voor vragen en advies.

Wat is een toeristenvisum?

Een toeristenvisum geeft u de mogelijkheid naar Burkina Faso te reizen voor toeristische doeleinden. Een goedgekeurd visum is echter geen garantie dat u daadwerkelijk het land in mag reizen. De douanebeambte op de luchthaven bepaald of u aan de gestelde eisen voldoet om het land in te mogen reizen. U ontvangt na goedkeuring uw toeristenvisum in de vorm van een visumsticker in uw paspoort. Deze wordt uitgegeven door de ambassade van Burkina Faso.

Hoe lang is mijn visum geldig?

Er zijn twee varianten van het toeristenvisum beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een visum waarmee u één keer naar Burkina Faso mag reizen of een visum waarmee u meerdere keren het land mag betreden. Het zogenoemde single entry visum is geldig voor 90 dagen. U geeft zelf op het aanvraagformulier aan, wanneer u aankomt en de geldigheid van uw visum wilt laten ingaan.

Bijvoorbeeld: U vraagt een single entry toeristenvisum aan. Op het aanvraagformulier geeft u aan dat u op 25 september 2020 met het vliegtuig landt en aankomt in Burkina Faso. De geldigheid van uw visum gaat in op uw opgegeven aankomstdatum en geldt voor een periode van 90 dagen. Uw visum verloopt daarmee op 23 december 2020. Uw aankomst- en vertrekdag dienen binnen deze periode te vallen.

Bent u van plan om met regelmaat Burkina Faso te bezoeken? Dan raden wij u aan een multiple entry visum voor meerdere reizen aan te vragen. U mag met dit visum binnen de geldigheidsduur onbeperkt het land in- en uitreizen. U kunt kiezen voor een 90 dagen visum of een 180 dagen visum. Kiest u voor de laatste optie, dan mag u per reis 90 aaneengesloten dagen in het land blijven om toeristische activiteiten te ondernemen.

Visum on arrival of visum voor vertrek

Voor een aantal nationaliteiten is het mogelijk om bij aankomst op de luchthaven Ouagadougou in Burkina Faso een visum te kopen voor toeristische doeleinden. Dit wordt ook wel een visum on arrival genoemd. Reizigers uit 52 verschillende landen kunnen hier aanspraak op maken. Wij raden u echter aan om al voor vertrek uw visum te regelen. Indien u kiest voor een visum bij aankomst, is er geen garantie dat u ook daadwerkelijk een visum ontvangt. Zonder visum kunt u het land niet inreizen en zal u de toegang tot het land worden ontzegt. Ook kunnen de prijzen voor een visum on arrival sterk uiteenlopen.

Voorwaarden en levertijd

Waar dien ik aan te voldoen? Een visumaanvraag voor Burkina Faso indienen brengt enkele voorwaarden met zich mee. Een geldig paspoort is altijd vereist voor het indienen van een aanvraag. Uw paspoort dient in ieder geval 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u een single entry toeristenvisum aanvraagt. Voor een multiple entry toeristenvisum bedraagt de minimale geldigheid van uw paspoort 9 maanden. Ook bent u verplicht een aantal pasfoto’s aan te leveren. Het is belangrijk dat u de geldigheidsduur van uw visum in acht neemt en met een toegekend toeristenvisum uitsluitend toeristische activiteiten onderneemt.

Hoe lang van te voren kan ik een visum aanvragen? De verwerkingstijd van uw visumaanvraag bedraagt minimaal 3 werkdagen. De aanvraagduur van uw visum kan oplopen indien de documenten die u aanlevert incompleet zijn of niet aan de gestelde eisen voldoen. Het is belangrijk dat u rekening houdt met eventuele zon- en feestdagen. Op deze dagen is de ambassade gesloten en worden er geen visumaanvragen beoordeelt. Wij raden u daarom aan om uw aanvraag voor een toeristenvisum op tijd in te dienen.

Een toeristenvisum aanvragen

Hoe ziet de aanvraagprocedure voor een toeristenvisum eruit? De aanvraagprocedure voor een toeristenvisum voor Burkina Faso is eenvoudig. De volledige procedure ziet er als volgt uit:

  1. U vult het aanvraagformulier voor een visum in en beantwoordt alle vragen
  2. U kunt de betaling voldoen middels Mister Cash, Bancontact, PayPal, iDEAL, creditcard of per overboeking
  3. Wij ontvangen uw aanvraag en sturen u een document toe waarin staat welke documenten de ambassade nodig heeft om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen
  4. U dient de benodigde documentatie te verzamelen en het ambassadeformulier te ondertekenen
  5. U stuurt de documenten vervolgens via de door u gekozen verzendmethode op naar ons kantoor in Rotterdam
  6. Wij controleren uw aanvraag op veel voorkomende fouten en of alle documentatie compleet is
  7. Vervolgens gaan wij voor u naar de ambassade
  8. Uw aanvraag wordt behandeld door een ambassade medewerker
  9. Na goedkeuring van uw visumaanvraag, ontvangt u van ons uw paspoort met visum via de door u geselecteerde retourmethode.

Uw toeristenvisum voor Burkina Faso snel aanvragen. U kunt binnen ongeveer 5 minuten uw visumaanvraag indienen via het bovenstaande visumformulier. Weet u niet zeker welk visum u dient aan te vragen of staat uw vraag niet tussen onze veelgestelde vragen voor Burkina Faso? Dan staat ons team telefonisch en via e-mail voor u klaar.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.