Spoed

De Spoedaanvraag

Heeft u een ESTA met spoed nodig, omdat u op korte termijn naar Amerika reist? Hieronder kunt u lezen wat een spoedaanvraag inhoudt.

Nadat de Amerikaanse overheid de ESTA verplicht stelde voor reizen naar de Verenigde Staten met een toeristisch- of zakelijk karakter heeft zij een standaard procedure ingesteld waarbij zij zich verplichtte een ESTA aanvraag binnen de 72 uur te behandelen. Binnen deze standaard afwikkeling bedacht zij de spoedaanvraag procedure waarbinnen een ESTA aanvraag gemiddeld na 15 minuten wordt toegekend.

Voor de reiziger is het goed te weten dat er geen verschil bestaat in de aanvraagprocedure van de standaardaanvraag of de spoedaanvraag. Indien u een spoedaanvraag wenst dan dient u slechts de optie 'Spoed' aan te vinken in op het ESTA aanvraagformulier. U betaalt slechts 5 Euro extra. Uw aanvraag kan binnen 15 minuten geregeld zijn, mits u voldoet aan alle voorwaarden.

Ons advies

In navolging van de Amerikaanse douane, oftewel de U.S. Customs and Border Protection, adviseren wij u het volgende:

  • Vraag een ESTA aan zodra u weet dat u naar de Verenigde Staten gaat vliegen. Vanwege de lange geldigheidsduur van het ESTA maakt het voor de reiziger niet uit of deze eerder ingaat: zijn reis komt er niet door in gevaar.
  • Heeft u een reis geboekt en vertrekt uw vliegtuig binnen de 72 uur (maximale termijn van een ESTA aanvraag)? Vraag dan een spoed ESTA aan.

Onze organisatie benadrukt dat u, ook bij een spoedaanvraag, uw aanvraag goed dient te controleren. Bij fouten in uw persoons- of paspoortinformatie is uw ESTA niet geldig om mee te reizen.

Bij eventuele fouten kunt u natuurlijk opnieuw een ESTA aanvragen en te betalen. Worden uw aanvragen steeds afgekeurd, neem dan contact op met de Amerikaanse ambassade of het Amerikaans consulaat.

Natuurlijk kunt u ook contact met ons op nemen. Wij staan u graag te woord.