Laatste nieuws

06-08-2018 14:33

Bent u van plan Azië te gaan ontdekken? Wilt u naar een of meer landen in Azië, bijvoorbeeld naar Thailand, Vietnam en/of Sri Lanka? Voor de meeste landen in Azië heeft u een visum nodig. Elk land hanteert eigen regels voor visums en soms is het lastig precies na te gaan wat u nodig heeft, wat u mee moet nemen aan informatie en hoe u het beste een visum kunt aanschaffen. Op de website van de reisorganisatie waarmee u reist kunt u meestal al wat meer informatie vinden over visums, bijvoorbeeld bij AsiaDirect.nl. Deze reisorganisatie is gespecialiseerd in reizen naar Azië. Op de website e-visums.nl vindt u alle informatie over de benodigde visums handig bij elkaar, per land en zeer compleet. Zo leest u precies wanneer wel en wanneer niet een visumplicht geldt. Ook de voorwaarden voor een visum verschillen. Soms moet u een visum al langere tijd tevoren aanvragen. Of er zijn verschillende soorten visums voor hetzelfde land, of u dient meerdere geprinte exemplaren mee te nemen. Wij leggen u in dit artikel uit welk visum u voor welk land nodig heeft en wanneer u deze het beste kunt aanvragen. Lees verder »


02-08-2018 15:43

India hanteert nieuwe visum regels waardoor het in bepaalde gevallen mogelijk is langer in India te verblijven dan voorheen. Volgens de oude regels kon men maximaal 30 dagen in India verblijven, het huidige e-visum maakt het mogelijk 60 dagen in India te verblijven. Er zijn verschillende soorten visums, die eenvoudig via deze website kunnen worden aangevraagd. Lees verder »


16-07-2018 15:50

Wilt u de Verenigde Staten helemaal op eigen houtje gaan verkennen dan is het huren van een auto een goede keus. Het beste bereidt u uw reis naar Verenigde Staten zoveel mogelijk voor vanuit Nederland. U kunt dan Nederlandstalige websites bezoeken, de voorwaarden van hotels en autohuur in het Nederlands lezen en alle benodigde documenten op uw gemak bij elkaar zoeken. 
Als u pas een auto gaat huren als u al in Verenigde Staten bent aangekomen, dan kunt u voor onverwachte verrassingen komen te staan. Vaak moeten er nog verzekeringen worden afgesloten en u heeft niet goed de mogelijkheid om de prijzen en voorwaarden van auto verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Het goed voorbereiden van een reis naar de Verenigde Staten betekent ook tijdig een ESTA Amerika aanvragen. Als u vanuit Nederland of België naar de Verenigde Staten wilt reizen dan dient u in het bezit te zijn van een ESTA. Het ESTA is een elektronisch visum en u kunt dit visum online aanvragen. Lees verder »


05-07-2018 15:42

De vakantietijd breekt aan en veel mensen willen in die periode een bezoek brengen aan Turkije. Familie bezoeken, genieten van een heerlijke zonvakantie, oude cultuur opsnuiven of wandelingen maken in de mooie natuur van Turkije. Voor reizen naar Turkije heeft u altijd een visum nodig. Tot 1 november 2014 was het mogelijk bij aankomst in Turkije een visum te regelen maar dit is nu niet meer mogelijk. U kunt nu terecht voor het aanvragen van een gewoon visum bij de Turkse douanekantoren maar u kunt veel sneller en gemakkelijker aan een visum komen: het e-visum Turkije. Het e-visum is een officieel document om naar Turkije te kunnen reizen. De aanvraagprocedure voor een e-visum Turkije is heel eenvoudig, snel, volledig in het Nederlands en online. U heeft uw e-visum dezelfde dag nog in huis, mits voor 23.00 uur besteld. De kosten bedragen € 24,95 per persoon en u betaalt eenvoudig via iDeal, Mister Cash of per overboeking. Als u per overboeking betaalt dan duurt de aanvraagprocedure iets langer. Lees verder »


05-07-2018 15:31

Veruit de meeste landen kunt u bezoeken zonder speciaal visum. Bepaalde landen, waaronder Sri Lanka, willen echter exact controleren wie het land binnenkomt. Wilt u naar Sri Lanka reizen, dan heeft u daarvoor een visum nodig. Met een visum heeft u officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Het visum wordt afgegeven door het land waar u naar toe gaat. Het visum voor Sri Lanka wordt dus afgegeven door de overheid van Sri Lanka. Lees verder »


Alle berichten